дома Македонија Освојувачката на Ролан Гарос Симона Хапел горда на своето македонско потекло

Освојувачката на Ролан Гарос Симона Хапел горда на своето македонско потекло

474
0
АКЦИЈА

Тенисерката Симона Хапел всушност има македонско влашки корени. Нејзините претци се доселени во Романија, поточно во Констанца од Македонија и негуваат силни македонски традиции.

Медиумите во Романија откриваат за потеклото на Халеп, кој била горда на своите корени и никогаш не се срамела да го покаже тоа.

Тие се едни од најсилните Македонци. Тие се голема и почитувана заедница. Не бидејќи се богати, бидејќи ги негуваат македонските традиции и никогаш не скршнуваат од нив“, вели извор на романскиот „Спортњуз“.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here