дома Балкан Шпанија бара да се вклучи во дијалогот помеѓу Белград и Приштина

Шпанија бара да се вклучи во дијалогот помеѓу Белград и Приштина

468
0
АКЦИЈА

На состанокот на членовите на Службата на ЕУ за надворешна политика во Брисел на кој членките се обавестени за случувањата врзани за дијалогот, Шпанија и уште некои земји на Вишерадската група негодуваа што не се вклучени во процесот на дијалогот помеѓу Белград и Приштина и побараа да бидат влучени, пишува “Блиц”.

Тие изнеле примедби дека тој процес не е транспарентен и дека, заради невклученоста во процесот, имаат впечаток дека на постигнувањето на договорот за нормализација на односите помеѓу Белград и Приштина се работи забрзано и во тајност.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here