дома Балкан Десковска се зафаќа со извршителите. Големо чешлање во најава

Десковска се зафаќа со извршителите. Големо чешлање во најава

486
0
АКЦИЈА

Министерката за правда, Рената Дескоска, ќе го скастри тарифникот за извршување и ќе ги намали извршителските дејствија кои се преземаат против граѓаните. Ова се клучните промени во Законот за извршување, кои за Алсат-М ги најави Дескоска. Целта е подобрување на правата на граѓаните. Засега министерката не открива за колку ќе се намалат тарифите на извршителите.

Лично сметам дека одредени дејствија не треба да се наплаќаат во постапката за извршителите. Размислуваме и за ограничување на вкупната сума како процентуален износ од долгот, така што тие работи ќе ги ставам на маса пред луѓе кои се од експертската јавност и да извадиме најдобро решение од оваа свера“, рече министерката за правда, Рената Дескоска

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here