дома Балкан Триван: Истрага од последиците на бомбардирањето поради здравјето на граѓаните

Триван: Истрага од последиците на бомбардирањето поради здравјето на граѓаните

457
0
АКЦИЈА

Министерот за заштита на животната сердина на Србија Горан Триван изјави денес дека при неговото министерство пред неколку месеци е формирано координационо тело составено од експерти, кое би требало да ги истражи последиците од НАТО бомбардирањето по животната средина.

Триван, гостувајќи во дневникот на РТС, рече дека тоа тело ќе ангажира се она што е капацитет на Србија кога се во прашање последиците од бомбардирањето и истакна дека ќе се занимаваат со експертски прашања, а комисијата која ја формира Скупштината на Србија има други аспекти на работа.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here