дома Балкан Милетиќ во својата партија го постави Бобан Јовановиќ за специјален советник, со...

Милетиќ во својата партија го постави Бобан Јовановиќ за специјален советник, со цел за привлекување странски инвестиции во Македонија

448
0
АКЦИЈА

Претседателот на Српската напредна странка во Македонија Драгиша Милетиќ го именуваше денес за свој специјален советник за меѓународна сорабтка и контакти Бобан Јовановиќ кој е член на повеќе меѓународни организации и Амбасадор на добра воља за целите на одржливиот развој на Обединетите Нации.

Јовановиќ е представник на Агенцијата на меѓународна организација за цивилна одбрана со седиште во Женева за земјите на Балканот а ја обавувал должноста амбасадор за дијаспора на Р. Србија до 2015 во Република Малта.

.
Оваа соработка се однесува на поврзување на меѓународните контакти со цел за привлекување на инвестиции во Македонија како и подршка на националните малцинства во Република Македонија за што е Милетиќ и советник на премиерот на Македонија.

Бобан Јовановиќ бил дописник за листовите “Блиц”, “Вечерни Новоси” но работел и за “Радио Слободна Европа” и “Радио Белград” а за листовите “Курир” и “Сведок” известувал од Скопје 2004-2005 година.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here