дома Македонија СНСМ: Една изборна единица равна на вистинска плуралистичка пролет во Р. Македонија.

СНСМ: Една изборна единица равна на вистинска плуралистичка пролет во Р. Македонија.

474
0
АКЦИЈА

Српската напредна странка во Македонија се злага за една изборна единца, која ќе биде поттик и еден од столбоивите за демократизација на општеството.

Со вакво решение програмите на помалите партиите ќе добијат на тежина и ќе се створи вистински мозаик од идеи и решениа кои се независни и произлезени директно од вољата на граѓаните и гласачите. Тоа решение би било равно на демократска плуралистичка пролет во историјата на независна Р. Македонија со која различноститте би дошле до израз.

Секоја различна идеја би била посебно вреднувана и уважувана во законодавниот дом. Тоа е нешто кон кое секое демократско и европско општество се стреми.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here