дома Балкан Косово не се откажува од намерата да формира војска кршејќи ја резолуцијата...

Косово не се откажува од намерата да формира војска кршејќи ја резолуцијата 1244, се чека реакцијата на Србија

458
0
АКЦИЈА

Министерството на безбедносните сили на Косово поднело до владата нацрт закон за трансформација на безбедносните сили во војска,изјави портпаролот на министерството Ибрахим Шаља, пренесува Зери.

Тој истакна дека е уверендека сите парламентарни партии ќе ја подржат трансформацијата на безбедноните сили, затоа што формирање на војска би било во интерес на сите што живеат на Косово.

По приемот на финансискиот извештај за буџетските трошоци на министерството за финансиии ставот на Министерството за европски интеграции дека нацрт законот е усогласен со законодавството на ЕУ, документот го проследивме до владата на усвојување, рече Шаља.

Представничката за медиуми Доњета Гаши изјави дака владата сака да биде сигурна дека војската ќе биде формирана во соработка со сите политички партии.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here