дома Балкан Српската напредна странка во Македонија го честита денот на победата над фашизмот...

Српската напредна странка во Македонија го честита денот на победата над фашизмот 9 мај

460
0
АКЦИЈА

Во честитката до граѓаните по повод денот на победата над фашизмот стои:

Српската напредна странка во Македонија ви го честита 9 мај- Денот на Победата. Тоа е денот кога фашистичка Германија потпишала капитулација во Втората светска војна. Втората светска војна била најмасовна војна и паднале навеќе жртви за слободата во која ние денес живееме. Да не заборавиме на сите храбри луѓе од нашите простори кои ги положиле своите животи во немилосрдната борба против силите на нацизмот и фашизмот кои секојдневно вршеле насилство, терор, најсурови злосторства и втерувале страв и немир кај народот. Искрено веруваме дека со овој ден е ставена точка на еден од најцрните периоди во човечката историја. Историјата не учи секогаш да се сеќаваме на овој ден и да го славиме во знакот на победата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here