дома Албанија Албанија му се нуди на Пентагон да биде “точка за контакт” во...

Албанија му се нуди на Пентагон да биде “точка за контакт” во регионот

453
0
АКЦИЈА

Министерката за одбрана на Албанија Ољта Џачка во текот на официјалната посета на САД се сретна со американскиот министер за одбрана Џејмс Матис, кој “изрази подршка од САД до Албанија на сите подрачја”, пренесува АТА.

“Албанија е наш сојузник и секогаш ќе ја има подршката. Албанија покажа дека е географска големина од многу помала важност кога е во прашање нејзиното ангажирање во НАТО”, рече Матис и додаде “Албанија удира појако отколку што би требало за тежината која ја има”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here