дома Балкан Харадинај: Косовската надворешна политика ја води Америка

Харадинај: Косовската надворешна политика ја води Америка

419
0
АКЦИЈА

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај рече дека Косово нема надворешна политика и дека му “припаѓа на клубот кој го води Америка”.

“Ние сме дел од Европа и соработуваме со Брисел и Берлин. Меѓутоа, кога е надворешната политика во прашање, ние сме дел од клубот на земји кои ги предводи Америка. Нам тоа не ни е проблем да го признаеме немаме ние време да се занимаваме со проблемите во светот”, рече Харадинај во интервјуто за белградската телевизија “Хепиi”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here