дома Колумни Можни промени на демографската карта на Македонија

Можни промени на демографската карта на Македонија

610
0
АКЦИЈА

Можни промени на демографската карта на Македонија

Денеска да ја зборувате вистината мора да сте многу храбар човек, многумин токму поради таа вистина постанале жртви!!! Но вистината во суштина ве прави многу посилен и притоа се чуствувате слободен поради една причина, што сте биле сепак смели да ја кажете и да ја споделите со останатите. Јас како граѓанин на Република Македонија и пред се како личност која верува во исправноста на нештата се чуствувамповикан да го споделам моето мислење за стварите и актуелните случувања во светот и што треба да очекуваме од актуелната ситуација. Нападот кој беше извршен во Сирија беше извршен да предизвика голема мигрантска криза, а не беа западните сили толку потресени за хемискиот напад кој треба накнадно да се докажува, доколку водеа сметка, немаше Србија да ја бомбардираат со осиромашен ураниум!!! Всушност работата е преку Турција да тргне повторно огромна бројка на мигранти која веќе е покрената, а притоа исто така голем број мигранти има во Турција кој ке бидат пуштени бидејќи како што се изјаснуваат тие главна цел им се западно европските земји накај кои и првично се придвижија, кон крајот од летово (поточно август) по мое видување. Таа стратегија е да се се стават под контрола државите кој се во ЕУ, поради проста причина, а причината е што се осмелуваат да носат самостални одлуки што е најдобро за нивните држави а не да примаат наредби, што некому не му одговара. Затоа е добро да се знае дека Република Македонија ке треба да прими и да задржи околу ( 150,000 илјади мигранти ), исто така и Република Србија. ЕУ ќе ни понудат парични сретства само да ги задржиме тука и помош од секаков карактер, а пустите ние сакале или некеле ке мораме да прифатиме. Но најстрашното не завршува тука тку тука почнува, потоа ќе треба да се направи попис во Република Македонија каде што ќе треба да се попишат и мигрантите а со тоа добиваат полно право по уставот на Република Македонија да постанат државјани и да им се издадат државјанства. Со таква ново создадена ситуација македонската демогравска карта ке се промени во целост. Тука не завршува се, туку неколку ЕУ држави за грѓаните на Република Македонија ќе ги отворат вратите за стручните кадри добро образовани, младите луѓе и луѓето со стекнат голем капитал да започнат нов живот во тие држави без никакви потешкотии. Вратите ќе бидат отворени да можете со Македонски пасош да аплицирате за работа и да ја добиете, нема да ви треба работна виза… Така што за временски период од 10 години по мое видување демогравската карта на Република Македонија доплнително ќе биде променета за 80% .

Колумна на ПЕТАР МИЛЕТИЌ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here