дома Свет Кина ќе „пружи отпор во трговската војна со САД и ќе се...

Кина ќе „пружи отпор во трговската војна со САД и ќе се бори до победа“

501
0
АКЦИЈА

Кина и САД не водат никакви преговори за трговскиот спор кој се заоштрува. Белата куќа не покажува желба да разговара, изјави претставникот на Министерството за економија на Кина, Нагласувајќи оти Пекинг е спремен да му пружи отпор на Вашингтон.

„Во овој момент нема никакви преговори помеѓу амриканските и кинеските лица одговорни за финасискиот сектор по повод трговско-економските несогласувања. Преговарачкиот процес има свои принципи и американската страна досега не покажала никакви искрени намери да води некакви преговори“, наведе кинскиот претставник Гао Фенг на прес-конференцијата.

Спрема неговите зборови, страните би можеле да водат преговори во рамките на СТО, но тоа зависи од тоа да ли Америка сеуште ги почитува правилата на СТО и да ли се потчинува на повеќестраниот трговински систем. Тој нагласи дека, „ако САД останат на своето и продолжат да држат политики на еднострани акции и трговински протекционизам“, Кина ќе „пружи отпор и ќе се бори до победа“.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here