дома Македонија Кривична пријава за Никола Тодоров

Кривична пријава за Никола Тодоров

721
0
АКЦИЈА

Управата за финансиска полиција до Основно јавно обвинителство Скопје поднесе Кривична пријава против поранешниот министер за здравство Никола Тодоров поради сомнение за сторено кривично дело „несовесно работење во службата“.

Кривична пријава, како што соопштуваат од Финансовата полиција, е поднесена и против П.В., раководител на Единицата за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на објекти на јавните здравствени установи во РМ при Министерството за здравство.

Пријавата се однесува на договори склучени од страна на Министерството за здравство, во текот на 2010 година по претходно спроведена постапка за јавна набавка, склучило договор за изведување градежни и градежно; занаетчиски работи за ЈЗУ Општа болница – Куманово, ЈЗУ Општа болница – Кочани и ЈЗУ Општа болница; Крива Паланка, со изведувачот Конструктор Инженеринг Ад Сплит.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here