дома Балкан Добричин прстен постхумно за Небојша Глоговац

Добричин прстен постхумно за Небојша Глоговац

585
0
АКЦИЈА

Председателството на Здруженијата на драмските уметници на Србија одлучило актерската награда Добричин прстен за животно дело постхумно да му ја додели на Небојша Глоговац првакот на Југословенскиот драмски театар.

Оваа одлука ја прочита денес актерот Војислав Брајовиќ, председател на Здружението на драмските уметници на Србија, на пригодната свеченост по повод 70 години од првата премиера во Југословенскиот драмски театар.

Председателството на Здружениата на драмските уметници на Србија освен Брајовиќ го сочинуваат и, Тања Мандиќ Ригонат, Јелена Кајго, Весна Станковиќ, Анета Томашевиќ, Сунчица Милосављевиќ, Саша Торлаковиќ, Горан Јевтиќ и Небојша Илиќ.

На свечаноста во ЈДТ доделени се Годишните награди и Наградата “Бранка и Млаѓа Веселиновиќ”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here