дома Македонија Амбасадата на Србија во Скопје ја обележува 103 годишницата од валандовскиот покољ...

Амбасадата на Србија во Скопје ја обележува 103 годишницата од валандовскиот покољ на голем петок

538
0
АКЦИЈА

По повод обележувањето на 103. годишнината на страдањата на српските војници на Велики петок 1915. година, Амбасадата на Република Србија во Скопје обавестува дека во петок, 6. април 2018. година, во 11.00 часот, делегацијата на Амбасадата, на чело со амбасадорот Душанка Дивјак-Томиќ, ќе положи венец и ќе одаде почест на српските војници чии посмртни остатоци се сохранети во криптата на Спомен-капелата во Удово.

Во оваа спомен-капела се наоѓаат посмртни остатоци и преку 2.000 српски војници кои во тек на Првата светска војна загинале во општините Ѓевѓелија, Дојран, Струмица и Неготино.

Извор: СРБТЕЛ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here