дома Македонија Овации на публиката за косовските божури на концертот во Скопје

Овации на публиката за косовските божури на концертот во Скопје

624
0
АКЦИЈА

Овации на публиката за косовските божури во Скопје

Во преполната сала на киното Култура во Скопје вчера е одржан хуманитарен концерт за помош на загрозениот српски народ и обнова на порушените и запалените православни светилишта на Косово и Метохија во организација на добротворната фондација на навивачите на Црвена Ѕвезда – Делије и Културно информативниот центар на Србите Спона. Во програмата освен групата Косовски Божури, чии песни разбудиа посебни емоции кај публиката, учествуваа и членовите на хорот на призренската Богословија, гудачки дуо Пламенка Трајковска – Маја Михајловска и писателите Стојан Арсиќ и Филип Димковски. Присутните ги поздрави архимандритот Иларион игуман на манастирот Драгљанац СПЦ. Присатен беше и градоначалникот на општина центар Саша Богдановиќ.

Извор:СРБТЕЛ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here