дома Вести Унгарија прва земја во ЕУ која ја одобри кинеската вакцина

Унгарија прва земја во ЕУ која ја одобри кинеската вакцина

230
0
АКЦИЈА

Унгарија стана првата земја во ЕУ која ја одобри кинеската вакцина. Тоа се случи денеска. Покрај многуте земји во светот и вон Европската Унија, Унгарија го следи патот на повеќе можности и решениа во превенцијата и искоренувањето на болета во медицинските и научни домени.

Унгарија меѓуостанатото го критикуваше начинот на кој ЕУ обезбедува вакцини за своите членки.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here