дома Вести Кина гради 30 поврзани 5G фабрики до 2023

Кина гради 30 поврзани 5G фабрики до 2023

245
0
АКЦИЈА

Кина планира да изгарди 30 “потполно поврзани” 5G фабрики во 10 клучни индустриски сектори до 2023 година, како би го убразала развитокот на индустрискиот интернет низ неговите интеграции со 5G технологијата, соопшти кинеското министерство за индустрија и информатичка технологија (MIIT)

Ќе бидат изградени три од пет индустриски интернет платформи од меѓународно значење како и еден центар за големи податоци за индустриски интернет до 2023 година, се наведува во акциониот план за развој на индустрискиот интернет за наредните три години, кој го представија од Министерството за индустрија и информатичка технологија (MIIT)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here