дома Балкан Извозот од БиХ помал за 10 проценти, увозот за 14 проценти

Извозот од БиХ помал за 10 проценти, увозот за 14 проценти

254
0
АКЦИЈА

Ивозот од БиХ од периодот од Јануари до Ноември ова година изнесуваше оклу9,65 милијарди КМ (4,9 милијарди евра), што е за 10,3 проценти помалце од истиот период во 2019 година.

Увозот во истиот период вредел 15,36 милијарди КМ (7,8 милијарди евра), што е за 14,4 проценти полмалце отколку во текот на 11 месеци минатата година, пренесува порталот Biznisinfo.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here