дома Балкан Шефовите на дипломатиите на Италија, Словенија и Хрватска: Јадранот мост кој ги...

Шефовите на дипломатиите на Италија, Словенија и Хрватска: Јадранот мост кој ги обединува сите народи на ова подрачје

222
0
АКЦИЈА

Шефовите на дипломатиите на Хрватска, Словенија и Италија усвоија денеска во Трст, на состанокот за хрватското и италијанското прогласување на исклучиви стопански појаси во Јадранското море заедничка платформа по која ја делат визијата на морето како мост кој ги обединува сите народи на ова подрачје и како извор на напредок за сите.

Јадранското море како полузатворено море со интензивен поморски промет и со ранлив екосистем потребен му е интегрирачки пристап за очувување на околината, спречувањето на ризиците и осигурувањето на државниот развиток, се наведува во заедничката изјава на хрватскиот министер Гордан Грлиќ Радман, италијанскиот Луиџи Ди Мајо и на словенечкиот Анже Логар, пренсесе хрватскиот портал Index.hr.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here