дома Вести Германски суд: Тесла мора да престане со сечата на дрва во Германија

Германски суд: Тесла мора да престане со сечата на дрва во Германија

241
0
АКЦИЈА

Германски пресуди денес американскиот производител на електрични автомобили Тесла дека мора да го сопре сечењето на стебла на некои делови на локации во близина на Берлин, каде што ја гради својата прва фабрика во Европа.

Врховниот управен суд во покраинатра Берлин-Брандербург ја подржа предходната привремена забрана за сечење на шумовитите подрачја по што две групи еколози се жалеа на одликата на основниот суд да го дозволи сечењето на стебла

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here