дома Живот Тајчичуан на културното наледество на УНЕСКО

Тајчичуан на културното наледество на УНЕСКО

242
0
АКЦИЈА

Две новости од Кина и од светот се дека Тајчичуан и Ванчуан беа додадени на нематеријалното културно налседство на УНЕСКО во четвртокот.

Тајчичуан е исто така позната и како Тај чи која е традиционална физичка вежба карактеризирана за релаксација, кружни движења што работат во хармонија со дишењето и култивацијата на правилен и неутрален мозок и размислување

Овие две вештини беа запишани како нематеријално културно наследство на УНЕСКО на 15 сесија на внатрешно-владиниот Комитет за самоодбрабено наматеријално културно наследство. Состанокот се одржа виртуелно почнувајќи од понеделникот, а завршувајќи денеска а домаќин беше Јамајка.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here