дома Вести Во Пакистан кастрација и смртна казна за силувачите

Во Пакистан кастрација и смртна казна за силувачите

238
0
АКЦИЈА

Пакистан усвои закон против силување, со кој на осудените за ваков чин ќе им биде направена хемиска кастрација, а сем затворска, можат да добијат и смртна казна.

“Хемиската кастрација ќе биде можна и над повртатниците, но и нао оние кои по прв пат ќе го сторат делото, се ова е додадено во законот против силување, рече претседателот на Пакистан Ариф Алви.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here