дома Свет Финската сауна под заштита на УНЕСКО

Финската сауна под заштита на УНЕСКО

245
0
АКЦИЈА

Финската сауна додадена е во листата на УНЕСКО на нематеријално светско наследство, чија цел е подигање на свеста и заштита на важни аспекти на културното наследство од ширум светот..

Во соопштението за јавност во која УНЕСКО ја објави оваа новина, го истакна и значењето на сауната во финската култура.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here