дома Балкан Србијагас преминува во акционерски друштва, потенцијалот доаѓа до израз

Србијагас преминува во акционерски друштва, потенцијалот доаѓа до израз

248
0
АКЦИЈА

Министерството за рударство и енергетика на Србија формираше група за реорганизација на Србијагас. Се предвидува дека тоа претпријатие од 1 мај треба да постане акционерско друштво.

Во текот на реорганизацијата на Србијагас, работната група ќе му помогне на претпријатеието на најдобар можен начин да ја изврши реорганизацијата.

Конечно Србијагас ќе може да ги истакне своите потенцијали и на светските пазари и берзи каде што компаниите од ваков вид се секогаш добростоечки.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here