дома Балкан Бугарскиот Труд: Во тек се подготовките за пуштање во употреба на гасоводот...

Бугарскиот Труд: Во тек се подготовките за пуштање во употреба на гасоводот Балкански тек

122
0
АКЦИЈА

Софија – Изградбата на гасоводот Балкански тек е завршена и во тек се припремите за неговото пуштање во работа, известува денеска бугарскиот лист Труд, повикувајќи се на компанијата Булгартрансгаз, носителот на проектот. I

Мом3енто во процес е техничкиот прием и добивањето на дозволи за работа од надлежните државни органи. како Балканскиот тек и официјално би станал оперативен, пренесува агенцијата Тасс.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here