дома Вести Нов Зеланд: Околу 256.000 деца злоставувани од 1950 до...

Нов Зеланд: Околу 256.000 деца злоставувани од 1950 до 2019.година

245
0
АКЦИЈА

Оклу 256.000 деца, млади и ранливи луѓе биле психички, физички и сексуално злоставувани во Нов Зеланд во државните и верските институции, пакажа извештајот за насилство над деца во таа земја.

Во извештајот, кој го објави кралската истражна комисија, се наведува дека во периодот од 1950 до 2019. година злсотавувани се повеќе од 256.000 од 655.000 деца кои поминале низ државните институации.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here