дома Вести Синоќа проработи и вулканот Етна

Синоќа проработи и вулканот Етна

237
0
АКЦИЈА

Најголемиот европски вулкан Етна, на Сицилија, проработи во теков на изминатата вечер, а во вис исфрлаше пепел и лава до 100 метри височина.

Активноста на вулканот на неговиот југоисточен кратер забележена е уште во неделата во 21:20, а во рок од сат и пол интензитетот на експлозијата се појачал од средна на многу голема.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here