дома Свет ЦИА се обидувала со ЛСД да контролира човечки умови.

ЦИА се обидувала со ЛСД да контролира човечки умови.

207
0
АКЦИЈА
Мозок. Фото-илустрација

Американската централна обавештајна агенција (CIA) била уверена во текот на периодот на ладната војна дека комунистите откриле лек и техника која ќе им овозможи контрола над човечките мозоци заради што ја започнала тајната програма MK-ULTRA, како би нашла лек за контрола на умовите, кој би бил оружје против непријателите, а која ја водел хемичарот Sidni Gotlib.

Тоа е откриено по што од документите на ЦИА е симната ознаката од експериментот од 60-те години на минатиот век кој е спроведуван во Канада под набљудувачка палка на Evan Kameron. ЦИА се обидувала преку дрогата ЛСД да ги контролира човечките умови.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here