дома Балкан Бусек со еден полежерен став кој излегува од секојдневните норми за Југоисточна...

Бусек со еден полежерен став кој излегува од секојдневните норми за Југоисточна Европа

229
0
АКЦИЈА
Карта на Југоисточна Европа

Некогашниот специјален координатор на Пактот за стабилност за Југоисточна Европа Ерхард Бусек, повика на промена на стратегијата на проширување, со оценка дека во моменталниот досаден процес ништо не се помрднува нанапред.

“Сега се работи на тоа сите земји да мораат да ги исполнат своите услови, а јас мислам дека тоа треба да го свртиме. Ајде да ги примиме земјите од Југоисточна ЕВропа во ЕУ и постепено да им овозможиме да се приспособат во областите на владеењето на правото, економијата и слично…., вели Бусек.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here