дома Балкан Помош на Швајцарија за 48 градови и општини во Србија

Помош на Швајцарија за 48 градови и општини во Србија

226
0
АКЦИЈА

Планинскиот потенцијал на Србија

Во рамките на вториот проект за локална финансиска реформа во Србија II (RELOF2), вкупно 48 локални самоуправи во Србија ќе добијат поддршка од швајцарската влада за подобрување на управувањето со јавните финансии и надзорот над локалните јавни претпријатија.

Во рамките на проектот, локалната самоуправа ќе добие стручна поддршка во 2021 и 2022 година во примената на регулативите, воспоставување на процедури и механизми и воведување нови алатки во овие области, се наведува во соопштението на RELOF2.

Од вкупниот број, 15 општини се во проектот за прв пат, чија цел е да се подобри начинот на планирање, дистрибуција и контрола на трошењето на буџетските средства, како и надзор над работата на локалните јавни претпријатија.

Учесници во проектот РЕЛОФ2 се: Панчево, Алибунар, Опово, Крагуевац, Топола, Баточина, Лапово, Аранѓеловац, Владичин Хан, Босилеград, Сурдулица, Нова Варош, Пријепоolе, Сјеница, Пирот, Бела Паланка, Бабушница, Димитровѓа, Мемитровѓа, Димитровѓа, Димитровѓа Зрењанин, Жtитиште.

Исто така, поддршка ќе добијат Сечањ, Тутин, Нови Пазар, Рашка, Трстеник, Врњачка Бања, Сокобања, Ражањ, Бечеј, Забаj, Ада, Чока, Бац, Оџаци, Баки Петровац, Богатиќ, jубовија, Мали Зворник, Осечина, Осечина, Сремска Митровица, Сид, Ужице, Параќин и Књажевац.

Проектот е поддржан од Владата на Швајцарија преку Швајцарскиот секретаријат за економски прашања (СЕКО)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here