дома Вести САД прекинаа пет програми на културна размена со Кина

САД прекинаа пет програми на културна размена со Кина

214
0
АКЦИЈА

Знамињата на Кина И САД

САД „прекинаа“ пет програми на културна размена со Кина. Стејт департментот соопшти во петокот декапрекинал пет програмина културна размена со кина. Овие програми се програма за образување на креатори на уредби, Програмата за пријателство помеѓу САД и Кина, Програмата за размена на раководството помеѓу САД и Кина, Програмата на транс-пацифичка размена помеѓу САД и Кина и Образовната и културната програма на Хонгконг. Тие програми се алатки за пропагирање на меката моќ, тврди Стејт департментот на својата веб страна.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here