дома Балкан Во Србија промовирана книгата Вучиќ-една приказна

Во Србија промовирана книгата Вучиќ-една приказна

248
0
АКЦИЈА

Книгата „Вучиќ – една приказна“ не е биографија ниту автобиографија на претседателот на Србија, туку една хронологија на настани и случувања од воведувањето на повеќе партискиот систем во Србија, но во исто време книгата говори и за политичкиот развиток на претседателот на Србија Александар Вучиќ, вели за медиумите авторот на ова прво вакво дело Александар Ѓорѓрeвиќ.

Книгата е претставена во Србија и наскоро ќе може да се најде во книжарниците ширум балканскиот регион. Засега во Македонија нема најави да ли делото ќе биде превдено на нашиот јазик и да ли наскоро ќе биде превземено нешто во таа насока, како би го приближиле политичкиот живот во Србија и политичкиот развој на настани и председателот на Србија Александар Вучиќ на Македонската јавност, но сеуште е рано земајќи во предвид дека книгата беше промовирана синоќа во Србија.

На промоцијата на книгата во општината Вождовац, авторот истакна дека книгата носи јасна порака дека за своите идеи треба да се бориме и да истраеме во нив.

Во Србија промовирана книгата “Вучиќ-една приказна

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here