дома Балкан Никита Михалков одликуван од Патријархот Кирил со орден на преподобниот Серафим Саровски...

Никита Михалков одликуван од Патријархот Кирил со орден на преподобниот Серафим Саровски од I степен

241
0
АКЦИЈА

По повод 75-годишнината од раѓањето на претседателот на Рускиот фонд на култура, почесниот член на Патријаршискиот совет за прашања од културата, народниот уметник на РСФСР Никита Михаков, Патријархот московскии на цела Русија му ги упати своите најдобри желби со молитви кон Господ на овој уметнички стваралец да му подари Многаја Љета.

Фото илустрација-руска газета. Никита Михалков и Патријархот Све Руски и московски Кирил

Патријархот иѕраѕи благодарност за сталната подршка на Никита на разни значајни проекти на Руската православна црква, чиј верен син е токму Никита. Посебно признание му упати по повод достигнувањата во својство на почесен член на Патријаршискиот совет за културни прашања, на учеството во обновата на машкиот манастир Коренаја пустиња и за работата во добротворниот фонд на Свети Василиј Велики, како и на другите социјални делатности, а посебно за очувувањето на културното наследство на Русија.

По повод 75-годишнината од раѓањето патријархот Кирил го одликува со орден на Преподобниот Серафим Саровски од I степен.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here