дома Балкан Свештеници МЦП ја освештаа зградата на Општината Будва; Царевиќ: Ние сме тие...

Свештеници МЦП ја освештаа зградата на Општината Будва; Царевиќ: Ние сме тие кои ја сакаме Црна Гора, ја сочувавме нашата црква.

274
0
АКЦИЈА

Свештеници на Митрополијата Црногорско Приморска(МЦП) денеска ја освештија ѕградата на општината Будва по стариот православен обичај, по што Марко Бато Царевиќ од Демократскиот Фронт е избран за претседател на Општината Будва.

Свештениците од МЦП и новиот претседател на Општината Будва, г. Марко Бато Царевиќ
https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.411.1_en.html#goog_1654575189
Марко Царевиќ во Општина Будва

Царевиќ во холот на општината Будва, го дочекаа и неколку десетина граѓанаи..

“За мене тоа претсавува голема одговорност во наредните четири години да работам во најдобар интерес на сите граѓани и секој ден ќе се трудам да ја оправдам големата доверба која ми е укажана со изборот. Пред се сакам да им се заблагодарам на сите граѓани кои учествуваа на локалните и парламентарните избори и што покажаа истрајност и одговорност во мнго предизвикувачки момент за Будва а и за Црна Гора со пенкало да ја освоиме демократијата, рекордната излезност на овие избори покажа дека оваане беа уште еднии вообичаени избори. ”, порача Царевиќ денеска по именувањето за претседател на Општината Будва.

Како што истакна “ова беше своеврстен референдум на кој граѓаните бираа помеѓу диктатура, заробени институциии интереси на неколкумина од една страна и Слобода, демократија и владеење на правото од друга страна.

Не дозволивме да го прекројуваат нашиот духовен и културен идентитет и успеавме да ја сочуваме нашата Српска Православна Црква-СПЦ, порача Царевиќ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here