дома Балкан Дачиќ ги запраша Хрватите и Босанците: Како ќе забраните Р. Српска да...

Дачиќ ги запраша Хрватите и Босанците: Како ќе забраните Р. Српска да прогласи независност

284
0
АКЦИЈА

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ изјави дека претставниците на Хрватите и на Бошњаците во БиХ работат директно против нивните интереси со гласањето за независност на Косово, бидејќи во тој момент исчезнуваат аргументите против независноста на ентитетот Република Српска.

Табла за добредојде во Република Српска на самиот граничен премин меѓу Србија и Република Српска

Тој притоа уште еднаш го доведе во прашање интегритетот на Република Српска.

– Со тоа што сакаат да го признаат Косово, тие работат директно против себе. На тој начин, тие губат аргумент со кој некој би можел да го оспори правото за независност на Република Српска. Ако вие сега издвојувате една покраина, по кој основ ќе забраните на еден ентитет во БиХ да прогласи своја независност“, изјави Дачиќ за ТВ „Пинк“.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here