дома Свет ARISTOCRAZIA NERA – ВРВОТ НА ЈЕЗУИТСКАТА ПИРАМИДА

ARISTOCRAZIA NERA – ВРВОТ НА ЈЕЗУИТСКАТА ПИРАМИДА

331
0
АКЦИЈА

Преку језуитот Адам Ваишоп кој бил филозоф, професор по граѓанско право и подоцна канонско право основачот на Редот на Илуминатите, тајното друштво со потекло од Баварија основано на 1 мај, 1776 год., каде тој полека ги ставил под језуитска контрола и Масоните. Целото езотерско и мистично знаење преку абрахамските религии во антиката и средниов век се уништувани прогласувајќи ги за ерес а чуварите биле осудени и физички уништени, додека пак истото тоа древно окултно знаење го присвоиле и злоупотребиле за свои лични цели. Целата мистична наука е буквално злоупотребна за лични цели, за светска доминација и робовладетелска контрола притоа уништувајќи го духот на луѓето. За тоа како Језуитите ги ставиле Масоните под нивна контрола преку Вајшоп подетално пишува Никола Маринов Николов во својата позната книга – Светскиот Заговор од почетокот на 90-тите години.

Што подлабоко нурнуваме  во длабочината на вековите, со тоа повеќе разбираме што се случувало, случува и што може да се случи утре. Ништо не е предодредено. Најинтересен е фактот дека после појавувањето на копиите од овие библиотеки, сите оригинали без исклучок исчезнуваат – тие се или запалени во оган или инквизицијата ги прогласила за еретички книги, или се загубени во “случаен” пожар и епидемијата што ги “зафатила” сите антички библиотеки.

faceshieronymus_bosch_0561

Eвреите како дел од познатата слика на Хиеронимус Бош (Museum voor Schone Kunsten, Ghent, Belgium) –  Исус го носи Крстот – 1480 година.

Untitled

Untitled

Библиотеките на Александрија, Атина и Цариград, заедно со Етрурската библиотека во Рим, се запалени речиси истовремено. Библиотеката на Јарослав I Мудри (978-1054) и на Иван IV Грозни (1530-1584) исчезнуваат без трага. Сите оригинали се спалени или исчезнати, додека копиите што се направени од нив “благовремено” се чувани и негувани.

Да се вратиме на темата…

Сите овие редови под маска носат прекрасни имиња како “Илиминати” – Просветители кои дефакто ја прекриваат својата изворна темнина со илуминизмот односно со сјајот на вистински просветлените како што била Питагорејската школа на мисерии,  или пак името на самите Језуити односно Исусовскиот ред каде волци крвопијци се скриле зад името на просветителот Исус.

Во 1802 година, се формирал сојуз помеѓу Језуитите и Масонските ложи, кои дотогаш се занимавале исклучиво со окултни знаења. Улогата тогаш била поделена, на Језуитите им било дадено раководството на идеолошките, духовните и религиозните прашања, а на масонските организации им било дадено водство на политиката и економијата, како и водењето на војни. Окултното царство само паднало врз Розенкројерците, т.е. што им останува.

Овој сојуз требало да ја зајакне „Ариманската демонологија“ и материјализам што се шират низ целиот свет преку „американизамот“, против човечкиот дух што се развивал во Источна Европа, особено кај словенските народи. Затоа Језуитите заедно со Масоните ги градат Америка и Вашингтон по сите окултни демонски стандарди.

Језуитите се воената рака на Ватикан, тие се мажи во црно на врвот на пирамидалниот ред, помоќни од Витезите на Малта и Витезите на Колумбо. Језуитите се на врвот и ги контролираат папските крвни линии, а тоа се италијанските црни благороднистички семејства, венецијанското црно благородништво (obiltà nera или aristocrazia nera), како што се Фарнези, Орчини, Медичи, Палавичини, Алдобардини и списокот продолжува….сите овие династии се една екстензија на настраните римски фамилии од јулио-клаудијанските династии.

Оригиналното семејство Ротшилд е всушност Орчини или Орсини. Орчини постанале како Ротшилд, Розенберг, Рочини, Гуефлите, Виндзор, промената на имињата била да се маскира корпоративната структура. Семејството Орчини семејството познато и како Maxima, потекнува од Египет, тие од подоцнежните фараонски династии, тие имаат многу силна германска гранка, а тоа е Розенберг, Хапсбург, тие се Гулфите, и секако кралицата Елизабета е од Гуелфи, и тие војувале против Гибелини, кои потекнуваат од семејството Колумна. Овие две семејства се бореле 100 години во Рим да бидат папи и да имаат моќ. Конечно, еден од папите ги натерал да се венчаат и да престанат со крвопролевање, и така тие станале Гибелини и Гуелфи – или Орчини и Колумна. Орцините отишле на исток, во Индија, Кина со опиумските војни, а семејството Колумна отишле на запад, така што тие се Колумбосите од Џенова кои пловеле, и тие поседуваат прилично голем дел од Северна Америка. Тие стануваат семејство Колинс, кое е најмоќното семејство во Северна Америка, не престанува ништо. И тие се семејство Колумбос, тие ги водат Витезите на Колумбо, округот Колумбија, Британска Колумбија, Columbia pictures, Collins holdings, тие се исто така и големи сопственици на плантажи во Северна Америка. Заедно со семејството Фарнезе кои го контролираат Пентагон. Пентагонот е во форма на Фарнезе палатата во Рим што е буквално рол-модел на пентагон.

villa-farnese

Овие конквистадорски семејства, семејството Колинс или Колумбос во Северна Америка се најмоќни, и тие ја држат моќта заедно со Фарнезе фамилијата.  Фарнези ги основале Језуитите со семејството Борџија (Борџа), кои пак се помоќни во Јужна Америка. Заедно со Палавичини, тие се моќни и во Банката на Англија, кои ја контролираат значително Северна Америка, а исто така и преку Англиската Британска империја ги водат и Исламот, но заедно со семејството Боџриа, тие ја покриваат цела Америка.

Ако сте мислеле дека средновековната и озлогласената папска фамилија – Борџија, позната инаку по развратот, оргиите, криминалните дејности, особено употребата на моќните средновековни отрови како што е кантарелата, ако сте мислеле дека испарила низ вековите, бидете сигурни дека се лажете.

Токму бившиот председател на Еквадор, Родриго Севалос Борџа е директен потомок на папата Александар VI чие родно име му е  исто така Родриго Борџија.

Pope_Alexander_Vi

Папата Александар VI (лат. Alexander PP. VI)(1 јануари 1431 – 18 август 1503) бил римски папа од 11 август 1492 до 18 август 1503. Тој е најконтроверзниот секуларен папа во периодот на ренесансата. Бил внук на првиот шпански папа Алфонсо ди Борџија.

(Rodrigo_Borja)_Felipe_González_junto_al_presidente_de_Ecuador._Pool_Moncloa._12_de_septiembre_de_1989_(cropped)

Rodrigo Borja Cevallos

Untitled
Untitled

Нема доволно информации за ова. Вие сте ги слушате како се насочуваат кон Рокфелерите, Ротшилди или пак Џорџ Сорос, но ова се само политичари и марионети за овие играчи од самиот врв.

Еврејската врска е језуитска, тие се меѓусебно поврзани, неразделно поврзани. Бидејќи тие се црната аристократија, тие се Сатурнски однсоно Сатански култ, Евреите се типични поклоници на Сатурновиот култ / Шабат е практично Saturday (Сабота, Black Sabbath), а Ватикан се усогласувал со Јупитер, но сега е преземен од Језуитите, кои ја обожаваат темната страна на Сатурн.

Види за:МАЈКРОСОФТ ОБЈАВИ (И ИЗБРИША) РЕКЛАМА СО САТУРНОВАТА ОКУЛТИСТКА – МАРИНА АБРАМОВИЌ

Значи, Јупитер и Сатурн, многу е важно да се разбере оваа компонента на контрола во светот. Сега не постои такво нешто како расен Евреин. Погледнете ги елитите, тие не се претплаќаат на религиите што ги создале за општата народна маса – Гоите.

Но, вистнољубивите луѓе честопати зборуваат за тоа дека Евреите генерално ги контролираат?

e9a52c73334c16bfb7a84435c3fb8fb2

Да, ни треба подобар увид од она што го изнесуваат овие алтернативни медиуми полуправеници или лажни пророци. Христијанството повеќе се води со изјавата на Орцините, тие ги водат Розенкројцерите, црвената роза е „Ротшилд“ значи црвениот штит, а римските војници носеле црвени штитови , сè што има црвено во неговата историја, се навраќа на ова римско понтифичко семејство наречено Орчини, Семејството Максима. Тие управуваат со христијанството и целата нејзина корпоративна структура. Кога ќе навлезете длабоко, сфаќате дека елитните семејства го контролираат и користат јудаизмот, христијанството, исламот, па дури и системот на Хинду, затоа што Језуитите никогаш не биле навистина исфрлени од Индија. Тие имаат силна еврејска врска и ги користат понижите слоеви на Евреите затоа што еврејскиот народ е програмиран да биде многу интелигентен и добар во спроведувањето на наредбите на воените агенти језуитите и контролната структура на империјалниот Рим. Но, вистинските Евреи знаат дека Рим е четврто заробеништво. Египет било прво, потоа Вавилон, потоа Персија и сега веќе Рим. Евреите не се некоја посебна етничка група. Еврејството е верска секта, а на врвот на таа верска секта стојат елитите односно свештенската каста – Левитите кои се пред се поклоници на култот на Сатурн.

52403884_1320717251414016_2205521201768431616_o

И, кога ќе ги погледнете сите 13 италијански семејства на империјалното црно благородништво, кои ја контролираат целата корпоративна структура во светот, ќе откриете дека тие потекнуваат од овие антички империи, тие се египетските, персиските, вавилонските и грчките. Има многу грчка крв, а исто така и британска крв, Константин, Брејкспир Перси, сите овие се католички семејства, структурата на моќ во Велика Британија, тоа не е Ротшилд, тоа е Перси. Ротшилд само исполнува наредби дадено од Сесилите и Персите и на Палвичините. Бидејќи овие семејства отсекогаш ги поседувале златото и моќта и парите, бидејќи уште од памтивек, барем 3000 години, а овие семејства се демонски, таму нивната ДНК е сосема различна од нашата, а тие потекнуваат од 7-те подземни планетарни системи, но ова е тема за друго време и место.  Под нашата стабилна рамнина со рамни дискови, има уште 7 димензии или планови и во нив го носи името „Италија“. Првиот план се вика Атала. И на италијански јазик, „Италија“ доаѓа од Атлантис, која е Атал – Анте. Зборот „Атала“ потекнува од потонатиот Атлантис кој навистина се однесува на потонатите 7 дискови, кои се спомнуваат во Багавад Гита, а тие се 7 подземни димензии. Бидејќи има 7 супериорни небесни димензии, оние што ги знаеме и можеме да ги видиме со очи се: Месечина, Меркур, Венера, Сонце, Марс, Јупитер Сатурн, по тој редослед. Тие се седумте небесни планети над нас, но под нас, во хебрејскиот систем кој е Шеол, а во грчкиот систем е Хадис, ние го нарекуваме како Адот , има уште 7 подземни димензии.

Превземено од
https://svarogi.wordpress.com/2020/04/24/aristocrazia-nera-%d0%b2%d1%80%d0%b2%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0/?fbclid=IwAR0HR7xtopAnAnO2DVYnpk74Cwjj_12MafagI49AGYBA9EPSdjv4N1kHxiU

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here