дома Балкан Србите знаат да ценат кој застанува во одбрана на нивните интереси. Чепурин:...

Србите знаат да ценат кој застанува во одбрана на нивните интереси. Чепурин: Русија ќе и помогне на Србија во онаа мерка во која таа ќе го побара тоа.

480
0
АКЦИЈА
Александар Чепурин

Во последните години во Србија е формиран прагматичен и професионален тим каков што порано не постоел, а клучен фактор беше посветеноста на Александар Вучиќ во одбрана на виталните интереси на државата, вклучувајќи ги и оние врзаните за марионетската творевина Косово, вели амбасадорот на Русија во Белград Александар Чепурин.

Чепурин во интервјуто за политика при крајот на седмогодишниот мандат порачува дека Русија е спремна да и помогне на Србија во онаа мерка во која таа ќе побара. Истовремено ги отфрла спекулациите дека Москва би можела да тргува со западот по прашањето на Косово

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here