дома Економија Лидерите на G20 предупредуваат на ризик заради тензиите

Лидерите на G20 предупредуваат на ризик заради тензиите

333
0
АКЦИЈА
Финансиските лидери на G20

Глобалниот раст оваа и наредната година ќе биде поголем, но зголемените трговски и геополитички тензии претставуваат најголем ризик, се наведува во конечниот нацрт на коминикето, кои денес ќе го потпишат министрите на финансиии гувернерите на централните банки на најголемите светски економии собрани во јапонскиот град Фукуока.

Финансиските лидери на G20 разговараат за економски теми во момент кога растат трговските тензии помеѓу двете најголеми светски економии-САД и Кина.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here