дома Балкан Една од последните три прашуми на Европскиот континент. Биоградска Гора во Црна...

Една од последните три прашуми на Европскиот континент. Биоградска Гора во Црна Гора- Место за одмор и престој

452
0
АКЦИЈА
Една од последните три прашуми на Европскиот континент-Биоградска Гора во Црна Гора

Биоградска гора е една од последните три прашуми во Европа, и представува оаза на мир и дар на природата во која своевремено одмарале Јосиф Броз Тито, холивудската глумица Софија Лорен а пред неколку години по нејзините стази се провози со точак актерот Харисон Форд.

Омеѓена со планински висови, ипресечена со потоци и полна со езера, украсена со древни шуми и ливади, Националниот парк Биоградска гора претсавува прав дар на природата а се наоѓа во нашиот регион на северо истокот на Црна Гора, па така може да биде една од дестинациите за одмор, ручек, доручек или краток престој на патот за црногорското приморје.

Видео приказ на Биоградска гора во Црна Гора

Многу од посетителите тврдат дека Биоградска гора има благотворни и лековити дејства врз посетителите. Чистиот воздух од дрвјата и бујната вегетација (преполна со флора и фауна), во прашумата, е незаменлив и еден од најдобрите и најчистите на Балканот и во Европа

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here