дома Балкан Бугарите бараат помош од Србија за изградбата на нуклеарната централа “Белене”

Бугарите бараат помош од Србија за изградбата на нуклеарната централа “Белене”

382
0
АКЦИЈА
Нуклеарна централа-база

Бугарија би сакала Србија да учествува во изградбата на нуклеарната централа “Белене” во Бугарија, но официјални разговори со Белград немало, пишува денес српски “Блиц”

како што наведува белградскиот дневник, се е уште на ниво на желба на бугарите, кои заради неможноста на финансирање и заради откажувањето на некои компании од Западна Европа, пред се германскиот концерн RWE, но и фирми од САД, Италија, Франција и велика Британија, бараат нови партнери на Балканот.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here