дома Наука Иранско девојче ги победи Ајнштајн и Хокинг во поените од Менса IQ...

Иранско девојче ги победи Ајнштајн и Хокинг во поените од Менса IQ тестот на Оксфорд

496
0
АКЦИЈА


Иранско девојче ги победи Ајнштајн и Хокинг во поените од Менса
IQ тестот

Тара Шарифи е иранско девојче во велика Британија на возраст од 11 години, која владее со интернетот во постигнување највисоки поени на Менса IQ тестот, кој треба да биде одговорен за одредено време, фокусиран на можностите на студентот да го разбере значењето на зборовите. Овој тест е културолошки и јазично неутрален.

Тара Шарифи студентката во Ајлесбари средното школо, која скоро го пополни Менса IQ тестот на Оксфорд и постигна резултат многу повисок од вообичаениот од 140. Во интервјуто таа вели, Јас бев шокирана кога ги добив резултатите- не очекував да постигнам таков висок резултат

Беше заедничка одлука меѓу мене и моите родители да го пополнам тестот. Ќе биде супер веројатност да сретнам други луѓе од Менса системот. Им кажав на некои мои соученици во школото-тие беа импресионирани, вели Тара.

Тара Шарифи сега се квалификуваше за Манеса членството, што е исто така познато како високо општество. Таа исто така додаде дека кога ќе потпорасне, таа ќе запише нешто во врска со математиката.

Нејзиниот возбуден татко рече, Ја сум екстремно горд но и многу изненаден колку добар успех имаше Тара. Си претпоставив дека таа може да биде добра кога гледавме ТВ и таа ги решаваше математичките прашања пред натпреварувачите. Знаев дека е многу паметна, но не знаев дека ќе има ваков врвен резултат и висок IQ.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here