дома Балкан Во Хрватска порасна продажбата на нови автомобили

Во Хрватска порасна продажбата на нови автомобили

367
0
АКЦИЈА
Продажбата на нови возила во Хрватска порасна

Продажбата на нови автомобили во Хрватска порасна во мај за шест проценти во однос на април, додека во односот за истиот месец во 2018 зголемена за 4,5 проценти, покажуваат податоците на агенцијата Промоција Плус.

Во мај во Хрватска се продадени 9.194 нови патнички возила, што е за 516 возила повеќе отколку претходниот месец.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here