дома Балкан Од поплавите во Србија, најкритично во Краљево

Од поплавите во Србија, најкритично во Краљево

361
0
АКЦИЈА

Поплавени се 434 објекти, евакурани се 121 особа, оштетени се 16 мостови, 20 патни правци се во прекин, во две основни училишта нема настава, додека две градинки прокиснуваат е моменталниот биланс од непогодата која го задеси Краљево.


панорама на поплавеното Краљево-фото Никола Манојловиќ

Сите екипи на секторот за вонредни состојби, одделението за цивилна заштита на градот Краљево, претпријатијата Западна Морава како и јавно комуналните претпријатија на водоводот, чистотоата и патиштата се на теренот. Помош во машини стигнала од Ќуприја а се очекува помош и од Крагујевац како што побргу би се санирале последиците од поплавата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here