дома Балкан Хрватските Новости: Да ли Ружа Томашиќ ги знае основите на усташкото движење

Хрватските Новости: Да ли Ружа Томашиќ ги знае основите на усташкото движење

352
0
АКЦИЈА
Хрватската ултрадесничарка и европарламентарка Ружа Томашиќ

По повод изјавата на хрватската ултрадесно орјентирана европарламентарка Ружа Томашиќ, дека никогаш не би дала против усташкото движење до 1941. и дека не се одрекува од обичните усташи кои се бореле за Хрватска, ама кои не чинеле злосторства, па така дека усташкотот движење е едно, а НДХ друго, хрватскиот портал Новости пишува дека од неа, како уверен поклоник на усташтвото, се очекува да ги познава основните ставови на усташкото движење и на Павелиќ до 1941.

За Анте Павелиќ, Томашевиќ рече: Не морал да се согласи на расни закони, но добро. Не морал да има логори, но сепак тоагаш била војна.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here