дома Балкан Љубљанската и Загребската берза лансираат заеднички индекс

Љубљанската и Загребската берза лансираат заеднички индекс

388
0
АКЦИЈА
Фото илустрација-берза

Љубљанската и Загребската берза покренаа нов заеднички индекс Адриа Прајм, кој ќе почне да се прерачунува од 19. јуни.

Новиот индекс ќе се состои од најрелевантните компании од Љубљанската берза и Загребската берза( која воедно е сопственик на Љубљанската берза), така тоа ќе биде некој вид на регионален индекс.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here