дома Балкан Денес во Белград светски собир за Никола Тесла. Гостин директорот на лабараторијата...

Денес во Белград светски собир за Никола Тесла. Гостин директорот на лабараторијата – Вонедклиф

353
0
АКЦИЈА
Никола Тесла, генијот кој го смени светот

Теслината фондација од Филаделфија ќе организира денес во Белград конференција со повеќе од 20 учесници, меѓу кои специјален гостин ќе биде извршниот директор на последната теслина лабараторија -Вондерклиф, на њујоршкиот Лонг Ајленд, Марк Алеси.

“На конференцијата во Коларчевата оставина ќе бидат претставени најуспешните дела настанати во промовирање на животот и делото на Никола тесла, генијот кој го смени светот”. Рече за Танјуг претседателот на фондацијата Никола Лончар.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here