дома Балкан И српските деца знаат да се радуваат, како и сите други деца....

И српските деца знаат да се радуваат, како и сите други деца. Никој не смее да ви го одземе правото на растење. Наспроти сложената политичка ситуација

375
0
АКЦИЈА


Од овогодинешната манифестација да растеме со игра во Косовска Митровица

К. Митровица “Да растеме со игра”: Никој не смее да ви го ускрати правото на растење

По повод обележувањето на Меѓународниот ден на детето, денес во косовска Митровица одржана е манифестацијата „Да растеме со игра“.

Директорката на Претшколската установа Даница јармаз Горица Маринковиќ ги поздрави децата, воспитувачите и родителите потсетувајќи дека со игра се расте.

”Заедно да се обидеме уште еднаш да растеме низ игра, а не само со игра туку и со осмех, храброст и некои нови предизвици со кои денес се соочуваме. Никој не смее да ви го ускрати правото на растење. Многу се обидуваат да го направат тоа, но ние сме тука да ве штитиме и да ве учиме на прави вредности” рече Маринковиќ.

манифестацијата со својот раскошен талент ја отворија девојчињата Лана Симиќ и Анѓелија Јевѓиќ кои ги изведоа нумерите “Косовски божур” и “Солза од Косово”.

Мотивот на српската тробојка беше заштитен знак на овогодишната манифестација, па комплетната сценографија беѓе во тој дух.

Оваа манифестација успешно покрај помалите проблеми се одржува од 2010 година.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here