дома Свет Во Велика Британија казна за плачење по дома до 2.500 фунти

Во Велика Британија казна за плачење по дома до 2.500 фунти

417
0
АКЦИЈА

Спрема правилата воведени додека Тереза Меј беше државна секретарка, секој постар од 16 години би можел да биде казнет со 2.500 фунти заради плачење во сопствената куќа.

Правилата, кои наводно имаат за цел да го заштитат квалитетот на животот, предвидуваат особите фатени како плачат во сопствениот дом да мораат да платат невероватно голема казна. Пишува Мирор

Фото илустрација-плач на жена

Казни се предвидени и за оние кои го помрднуваат намештајот и удираат во ѕид.

Доколку комшиите ве пријават за овие дела казните за прекршок се движат во распон од 113 до 2.800 евра

За пишување на казните задолжени се локалните власти, полициските службеници и добротворните станбени фондови или стамбените фондови кои ги одредила локалната самоуправа во тоа подрачје.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here