дома Балкан Авионот на Дачиќ се расипа по избегнувањето на терористички напад

Авионот на Дачиќ се расипа по избегнувањето на терористички напад

400
0
АКЦИЈА

Српскиот министер за надворешни работи беше во претседателската палата на Сомалија во време на терористичкиот напад.

(Tanjug/MFA)
Министерот на надворешни работи на Србија со претседателот на Сомалија во претседателската палата во Сомалија

Во моментот кога експлозијата беше слушната, Дачиќ зборуваше со претседателот на Сомалија, кој потскокна кога се чул ударот и гласот од експолозијата.

“Ние сме навикнати на ова, ние бевме бомбардирани од НАТО”, Дачиќ му рече во тој момент, објавува Танјуг, додека сомалискиот претседател му рекол доколку наместо него имал гости од Западот, тие веднаш би побегнале

Како што дачиќ изјавил за Тнајуг, мета на нападот бил бившиот министер за надворешни работи на Сомалија.

Дачиќ го пребројуваше сето ова од Атина, каде што авионот на владата на Србија, со кој тој патуваше, беше принуден да слета поради квар.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here